Tarte tatin van witloof
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tarte tatin van witloof

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Niets dan lof voor ons Belgisch witloof. Probeer dit originele receptje voor hartig gebak – even lekker én eens iets anders dan de klassieke gratin.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel het witloof en snij het overlangs in de helft. Snij het daarna verder in lange schuine repen. Verhit 1 eetlepel boter in een braadpan en bak het witloof gaar. Rist 2 takjes tijm bij het witloof en breng op smaak met peper en zout. Laat het witloof goed uitlekken op een schone keukenhanddoek.

  2. 2

    Maak ondertussen karamel. Doe de suiker in een kookpot, voeg er 100 milliliter water bij en laat karamelliseren op een zacht vuur zonder te roeren.

  3. 3

    Schik de tijm en het witloof in de taartvormpjes en overgiet met de karamel. Snij vormpjes uit het bladerdeeg met behulp van de taartvormpjes. Bedek het witloof met het bladerdeeg. Klop de eieren los en bestrijk de taartjes ermee. Bak de taartjes 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Haal de taartjes uit de oven en draai ze om. Werk de taartjes af met balsamicocrème en een takje tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel het witloof en snij het overlangs in de helft. Snij het daarna verder in lange schuine repen. Verhit 1 eetlepel boter in een braadpan en bak het witloof gaar. Rist 2 takjes tijm bij het witloof en breng op smaak met peper en zout. Laat het witloof goed uitlekken op een schone keukenhanddoek.

  2. 2

    Maak ondertussen karamel. Doe de suiker in een kookpot, voeg er 100 milliliter water bij en laat karamelliseren op een zacht vuur zonder te roeren.

  3. 3

    Schik de tijm en het witloof in de taartvormpjes en overgiet met de karamel. Snij vormpjes uit het bladerdeeg met behulp van de taartvormpjes. Bedek het witloof met het bladerdeeg. Klop de eieren los en bestrijk de taartjes ermee. Bak de taartjes 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Haal de taartjes uit de oven en draai ze om. Werk de taartjes af met balsamicocrème en een takje tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.