Recept

Witlooftatin met geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Aparte variant op de tarte tatin

bereiding
  1. 1

    Spoel het witloof. Snij het in de lengte in kwartjes. Verwijder de bittere stukjes onderaan.

  2. 2

    Bak het witloof kort aan op een hevig vuur, in de helft van de boter. Blus met wat water. Temper het vuur en laat het verder beetgaar stoven.

  3. 3

    Laat het witloof goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 200° C. Laat de boter smelten. Leg bakpapier in een bakvorm van 23 cm diameter. Bestrijk het met gesmolten boter en strooi er de suiker en salie op.

  4. 4

    Leg de witloofkwartjes in stervorm op het papier. Leg de kaas tussen het witloof. Dek af met brickdeeg. Zorg ervoor dat de vulling helemaal bedekt is.

  5. 5

    Bestrijk het deegdeksel met de rest van de gesmolten boter. Bak 15 minuten in de oven.

  6. 6

    Laat 5 minuten afkoelen in de vorm. Ontvorm en haal voorzichtig het bakpapier weg.

  7. 7

    Serveer warm of lauw, met een frisse, groene salade.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witlooftatin met geitenkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!