Recept

Wortel-courgette spaghetti met zalm, tahin-dressing en koriander

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op-en-top Belgisch, goedkoop en superveelzijdig: met wortelen zit je altijd goed. Wat dacht je van deze wortel-courgette spaghetti met zalm, tahin-dressing en koriander?

bereiding
  1. 1

    Meng de tahin met de honing, het limoenschil - en sap, de vissaus, de knoflook en de gember en klop luchtig.

  2. 2

    Kook de wortelspaghetti gedurende 3 minuten in gezouten kokend water, voeg er na 2 minuten de courgette aan toe en blancheer nog even verder. Spoel met koud water en laat ze in het koude water liggen.

  3. 3

    Bak de zalmblokjes heel kort aan beide kanten in wat olijfolie, kruid met peper, zout en cayennepeper.

  4. 4

    Doe de courgette- en wortelspaghetti in een saladekom en meng met de lente-ui, sesamzaadjes en verse kruiden. Meng goed en leg er dan de zalmblokjes bij. Beprenkel er de tahin-dressing en de rest van de gehakte koriander of peterselie over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wortel-courgette spaghetti met zalm, tahin-dressing en koriander

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!