Recept

Zoetzure kalfsspiesjes met ovenbroccoli en mosterdpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Wil je een veggie variant op tafel zetten? Laat de kalfsspiesjes weg en maak wat extra plaats naast de broccoli op je bakplaat. Leg er plakjes halloumi tussen en je bent vertrokken.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Mix de olijfolie met de sesamolie, de sojasaus en de pindakaas, leng aan met 100 milliliter water en mix tot een smeuïg geheel. Wentel er de kalfsblokjes door en laat 10 minuten rusten.

  2. 2

    Maak intussen de broccoli schoon en snij ze met de steel in plakjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Pel de rode ui en snij ‘m in ringen. Maak de chilipeper schoon en snij ‘m in ringetjes. Meng de rode ui met het pepertje, de citroenschil en de oregano in een kommetje. Leng aan met olijfolie en schep goed om. Lepel over de broccoli en bak 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Voeg 1 el boter, een scheutje melk, de graantjesmosterd, nootmuskaat en peper en zout toe en stamp fijn tot een smeuïge puree.

  4. 4

    Prik de gemarineerde kalfsblokjes op spiesjes. Bak ze goudbruin en krokant in de pan. Serveer de kalfsspiesjes met de geroosterde broccoli en de mosterdpuree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zoetzure kalfsspiesjes met ovenbroccoli en mosterdpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!