Recept

Vegan miniquiches met prei en champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze feestelijke bladerdeeghapjes zijn 100% vegan.

Tip: Bladerdeeg waar niet de vermelding ‘met echte boter’ op staat, is heel vaak vegan. Controleer de verpakking voor de zekerheid. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de prei en snij ‘m in kleine blokjes. Borstel de champignons schoon en snij ze in kleine blokjes. Pel en plet de knoflook.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie en roerbak de prei, de champignons en de knoflook gaar. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Mix de tofoe met de plantaardige melk en de peterselie tot een romige structuur. Kruid het mengsel met peper en zout. Meng het onder de gebakken groenten. Hak de amandelen grof.

  4. 4

    Neem er minicupcakevormpjes bij. Snij kleine rondjes van het bladerdeeg. De diameter moet ongeveer het dubbele zijn van de diameter van de cupcakevormpjes. Vet de cupcakevormpjes in en duw de bladerdeegrondjes in de vormpjes.

  5. 5

    Vul de vormpjes met de groenten-tofoemengeling en werk ze af met stukjes amandel en de vegan kaas. Bak ze 20 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vegan miniquiches met prei en champignons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!