Kip-kerrieflapjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kip-kerrieflapjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk bladerdeeghapje met kip en kerrie.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Snij de kipfilet in kleine blokjes van 1 cm.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie, voeg het kerriepoeder, de ui en de knoflook toe en stoof ze zacht. Voeg de kipblokjes toe, roerbak ze goudbruin en kruid ze met peper en zout. Voeg de room toe en laat even inkoken.

  3. 3

    Leg een lepel van de kip curry in het midden van het plakje bladerdeeg. Vouw de hoekjes over de vulling en bestrijk de bovenkant met de eidooier. Bak ze 15 à 20 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Snij de kipfilet in kleine blokjes van 1 cm.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie, voeg het kerriepoeder, de ui en de knoflook toe en stoof ze zacht. Voeg de kipblokjes toe, roerbak ze goudbruin en kruid ze met peper en zout. Voeg de room toe en laat even inkoken.

  3. 3

    Leg een lepel van de kip curry in het midden van het plakje bladerdeeg. Vouw de hoekjes over de vulling en bestrijk de bovenkant met de eidooier. Bak ze 15 à 20 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.