Bladerdeegbolletjes met zalm en witloof
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bladerdeegbolletjes met zalm en witloof

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk bladerdeeghapje met zalm en witloof.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 195°C. Verwijder de harde bittere kern van het witloof en snij de stronkjes in kleine blokjes. Stoof het witloof zacht in een scheutje olijfolie. Breng het op smaak met peper, zout en de appelstroop en verhoog het vuur zodat het witloof licht karamelliseert. Laat afkoelen.

  2. 2

    Snij de zalm in blokjes van ongeveer 2 cm en kruid ze met peper en zout. Snij 8 rondjes met een diameter van 12 cm uit het bladerdeeg. Beleg de rondjes met een beetje witloof en een stukje zalm. Vouw ze dicht en rol tot balletjes. Leg ze op een ingevette bakplaat, bestrijk ze met de eidooier en bak ze 12 à 15 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 195°C. Verwijder de harde bittere kern van het witloof en snij de stronkjes in kleine blokjes. Stoof het witloof zacht in een scheutje olijfolie. Breng het op smaak met peper, zout en de appelstroop en verhoog het vuur zodat het witloof licht karamelliseert. Laat afkoelen.

  2. 2

    Snij de zalm in blokjes van ongeveer 2 cm en kruid ze met peper en zout. Snij 8 rondjes met een diameter van 12 cm uit het bladerdeeg. Beleg de rondjes met een beetje witloof en een stukje zalm. Vouw ze dicht en rol tot balletjes. Leg ze op een ingevette bakplaat, bestrijk ze met de eidooier en bak ze 12 à 15 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.