Fluwelige knolseldercrème met rucolaolie en lente-ui
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Fluwelige knolseldercrème met rucolaolie en lente-ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke stoemp à la Sandra Bekkari. Tip: Knolselder schillen in een handomdraai: dat doe je met een broodmes in plaats van een gewoon mes. Het gekartelde mes glijdt makkelijker door de ruwe knolselderschil. 

bereiding
  1. 1

    Schil de knolselder en de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook ze samen gaar in lichtgezouten water.

  2. 2

    Mix de rucola fijn samen met de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Giet de knolselder en de aardappelen af. Schep alles in blender. Giet er de sojaroom bij en mix glad. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Schep de knolselderpuree in een kom of schaal, verdeel er de lente-uitjes over en bedruppel met de rucolaolie. Werk af met de extra rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de knolselder en de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook ze samen gaar in lichtgezouten water.

  2. 2

    Mix de rucola fijn samen met de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Giet de knolselder en de aardappelen af. Schep alles in blender. Giet er de sojaroom bij en mix glad. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Schep de knolselderpuree in een kom of schaal, verdeel er de lente-uitjes over en bedruppel met de rucolaolie. Werk af met de extra rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.