Recept

Risotto met geroosterde pompoen en boschampignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een herfstige risotto met pompoen en champignons. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Leg de blokjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met de helft van de gedroogde tijm, peper en zout. Rooster de pompoenblokjes 15 tot 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en knoflook. Stoof de sjalot en de knoflook aan in wat olijfolie. Voeg er de rijst aan toe en roer tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn. Blus met de witte wijn, zet het vuur iets zachter en roer met een houten lepel tot al het vocht door de korrels opgenomen is.

  3. 3

    Warm de gevogeltebouillon op en schenk hem pollepel per pollepel bij de risotto, roer telkens tot al het vocht opgenomen is voor je een nieuwe lepel vocht toevoegt. Dit neemt ongeveer 20 minuten in beslag. Roer er de geraspte parmezaan door.

  4. 4

    Bak ondertussen in een ander pan de champignons krokant in een beetje olijfolie, kruid met peper, zout en de rest van de gedroogde tijm. Doe de risotto in diepe borden, lepel er de geroosterde pompoen en gebakken champignons over. Werk af met de scheutjes of tuinkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto met geroosterde pompoen en boschampignons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!