Recept

Jagersstoofvlees

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Wie houdt er niet van stoofvlees? Culiredactrice Sofie is zo verzot op stoofvlees dat ze met plezier haar beste recepten prijsgeeft. Zoals dit jagersstoofvlees.

Lekker met een dikke snee brood met boter erbij. Tip van Sofie: “Varkensstoofvlees is sneller gaar dan runderstoofvlees, ideaal dus als je wat minder tijd hebt. In het wildseizoen kun je het eventueel vervangen door everzwijnstoofvlees. Dat heeft wel een iets langere gaartijd.”

bereiding
 1. 1

  Bak het stoofvlees in porties aan alle kanten bruin in een pan met boter en kruid met peper en zout. Doe het in een stoofpan.

 2. 2

  Pel de uitjes als je verse gebruikt. Maak de champignons schoon en snij ze in vieren. Bak het spek, de zilveruitjes en de champignons in de pan van het vlees. Doe ze bij het vlees in de stoofpan. Bestrooi alles met de bloem en schep goed om.

 3. 3

  Blus de pan van het vlees met de wijn. Giet de warme wijn bij het vlees en de groenten. Voeg de kruidnagels, de jeneverbessen, de aalbessengelei, de rodewijnazijn en het kruidentuiltje toe. Overgiet met de kalfsfond en laat het stoofvlees 1 à 1,5 uur zachtjes sudderen op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout, werk af met de peterselie en geef er nog wat aalbessengelei bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Jagersstoofvlees

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!