Vijgen- en bessencrumble
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Vijgen- en bessencrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker maar licht. Een najaarsreceptje van Sandra Bekkari. Lekker met zure room of ricotta erbij. Sandra: “Tijdens het weekend verwen ik mijn gezin (en mezelf) graag met een crumble met vers fruit. Gewoon al die heerlijke geur zorgt voor extra gezelligheid in huis”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij de vijgen in partjes en leg ze in een ovenschaal. Beleg ze met de bessen.

  2. 2

    Meng het amandelmeel, de havermout, de honing, de zonnebloemolie, het kaneelpoeder en de kruidnagel goed door elkaar. Kruid met een snuifje zout. Verdeel het amandelmengsel over het fruit en zet 20 minuten in de oven op 185°C. Serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij de vijgen in partjes en leg ze in een ovenschaal. Beleg ze met de bessen.

  2. 2

    Meng het amandelmeel, de havermout, de honing, de zonnebloemolie, het kaneelpoeder en de kruidnagel goed door elkaar. Kruid met een snuifje zout. Verdeel het amandelmengsel over het fruit en zet 20 minuten in de oven op 185°C. Serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.