Havermout-chocoladebars met zeezout
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Havermout-chocoladebars met zeezout

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze gezonde repen kun je tot 2 weken bewaren in de koelkast, in de diepvries zelfs tot 2 maanden! Ze passen trouwens ook in de Sana-methode van Sandra Bekkari.

bereiding
  1. 1

    Week de dadels 20 minuten in warm water. Laat uitlekken en dep droog.

  2. 2

    Doe de pindakaas met de gewelde dadels, het vanille-extract, het chiazaad en het lijnzaad in de blender en mix het geheel fijn. Meng de havermout onder het geheel.

  3. 3

    Stort het mengsel in een met bakpapier beklede ovenschotel van 20 bij 20 cm. Smelt de chocolade au bain-marie en verdeel die over de schotel.

  4. 4

    Zet de schotel 1 uur in de koelkast om op te stijven. Snij in 10 gelijke repen. Strooi er het grof zeezout over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Week de dadels 20 minuten in warm water. Laat uitlekken en dep droog.

  2. 2

    Doe de pindakaas met de gewelde dadels, het vanille-extract, het chiazaad en het lijnzaad in de blender en mix het geheel fijn. Meng de havermout onder het geheel.

  3. 3

    Stort het mengsel in een met bakpapier beklede ovenschotel van 20 bij 20 cm. Smelt de chocolade au bain-marie en verdeel die over de schotel.

  4. 4

    Zet de schotel 1 uur in de koelkast om op te stijven. Snij in 10 gelijke repen. Strooi er het grof zeezout over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.