Recept

Gevulde paprika’s met volkorenrijst en geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gerechtje vol energie van redactrice Natalie, geïnspireerd door de gezonde principes van Sandra Bekkari en geschikt voor het hele gezin. Tip van Natalie: “Ben je geen fan van kikkererwten? Vervang ze dan door kort gestoofde blokjes aubergine of courgette.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met het bouillonblokje. Giet af en laat goed uitlekken.

  2. 2

    Snij de hoedjes van de paprika’s en maak ze schoon. Maak de rijstkorrels los en meng er de uitgelekte kikkererwten, de peterselie, de amandelen en de pijnboompitten onder. Kruid met peper, zout, paprikapoeder en ras el hanout.Vul de paprika’s met het rijstmengsel. Werk af met vlokjes zachte geitenkaas en gaar 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Spoel en droog de spinazie. Spoel de komkommer en maak er met een spiralizer lange sliertjes van. Meng de spinazie met de komkommersliertjes en voeg een scheutje wittewijnazijn en olijfolie toe. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Serveer de gevulde paprika’s met de komkommer-spinaziesalade. Werk af met wat extra gesnipperde peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde paprika’s met volkorenrijst en geitenkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!