Toast ratatouille met gebakken geitenkaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Toast ratatouille met gebakken geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een budgetvriendelijk gerechtje van redactrice Natalie. “Maak de ratatouille een dag op voorhand, zo zullen de smaken zich nog beter vermengen. Een restje ratatouille kun je invriezen en op drukke momenten snel opwarmen.” Werk eventueel af met verse tijm. Lekker ook met wat rucola erbij.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Stoof ze aan in een bodempje olijfolie. Spoel de aubergine, de courgette en de rode paprika en snij ze in fijne blokjes. Voeg ze toe aan de sjalot en de knoflook en kruid met Provençaalse kruiden. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen.

  2. 2

    Besprenkel de sneden brood met olijfolie en rooster ze goudbruin en krokant in de broodrooster of op de grill. Lepel er de ratatouille op en beleg met een dikke plak geitenkaas. Besprenkel met honing en zet nog even onder de ovengrill tot de geitenkaas goudgeel en lekker smeuïg is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Stoof ze aan in een bodempje olijfolie. Spoel de aubergine, de courgette en de rode paprika en snij ze in fijne blokjes. Voeg ze toe aan de sjalot en de knoflook en kruid met Provençaalse kruiden. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen.

  2. 2

    Besprenkel de sneden brood met olijfolie en rooster ze goudbruin en krokant in de broodrooster of op de grill. Lepel er de ratatouille op en beleg met een dikke plak geitenkaas. Besprenkel met honing en zet nog even onder de ovengrill tot de geitenkaas goudgeel en lekker smeuïg is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.