Recept

Volkorenpita's met biefstuk, tomatensalsa en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt: “Dit recept is ook heerlijk met bijvoorbeeld dichtgeschroeide tonijn in plaats van rundvlees. Vervang de tomaten en feta dan door kort in rijstazijn gemarineerde komkommerlinten.”

bereiding
  1. 1

    Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Spoel de ijsbergsla en snipper ’m fijn. Maak de koolrabi schoon en spoel de appel. Snij er met een mandoline fijne plakjes van en snij die in lucifers. Hussel de koolrabi en de appel onder de sla met de appelazijn, het citroensap en de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Maak de salsa. Spoel en halveer de tomaten. Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel de ui en snipper ’m heel fijn. Snipper de koriander. Meng de tomatenblokjes met de ui, de koriander, het limoensap en wat olijfolie. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de steak naar smaak. Kruid met peper en zout, verpak het vlees in aluminiumfolie en laat 2 minuten rusten. Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. 4

    Halveer de pitabroodjes. Snij het vlees in reepjes. Vul de pitabroodjes met het slaatje, de reepjes steak, de verbrokkelde feta en de tomatensalsa.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Volkorenpita's met biefstuk, tomatensalsa en feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!