Wortelstoemp met spekjes en peterselie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wortelstoemp met spekjes en peterselie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op-en-top Belgisch, goedkoop en superveelzijdig: met wortelen zit je altijd goed. Wat dacht je van deze wortelstoemp met spekjes en peterselie? Lekker met gebakken chipolata of een eitje.

bereiding
  1. 1

    Schil de wortelen en aardappelen. Snij de wortelen in kleine blokjes en de aardappelen in gelijke stukken. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.

  2. 2

    Snipper de sjalot fijn en fruit ‘m aan in wat boter. Voeg de wortelblokjes toe en kruid met peper en zout. Voeg een beetje water toe en laat onder een deksel garen.

  3. 3

    Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree. Breng op smaak met de melk, peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Bak de spekjes in een pan zonder vetstof, krokant en laat ze even uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Meng de gegaarde wortelen en spekjes door de puree en werk af met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de wortelen en aardappelen. Snij de wortelen in kleine blokjes en de aardappelen in gelijke stukken. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.

  2. 2

    Snipper de sjalot fijn en fruit ‘m aan in wat boter. Voeg de wortelblokjes toe en kruid met peper en zout. Voeg een beetje water toe en laat onder een deksel garen.

  3. 3

    Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree. Breng op smaak met de melk, peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Bak de spekjes in een pan zonder vetstof, krokant en laat ze even uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Meng de gegaarde wortelen en spekjes door de puree en werk af met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.