Worteltaartjes met roomkaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Worteltaartjes met roomkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op-en-top Belgisch, goedkoop en superveelzijdig: met wortelen zit je altijd goed. Wat dacht je van deze worteltaartjes met roomkaas? Perfect als traktatie!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de speltbloem met het bakpoeder, het zout, de kaneel, de kristalsuiker, de bruine suiker, de rozijnen en de geraspte wortel in een grote kom.

  2. 2

    Meng in een kleinere kom de appelmoes met de olie, de azijn en het vanille-extract. Roer het mengsel door de droge ingrediënten en zorg dat je een homogeen beslag krijgt.

  3. 3

    Verdeel het beslag over de kleine bakvormpjes of de grote springvorm. Bak kleine taartjes ongeveer 20 minuten in de oven, bak 1 grote taart 35 minuten in de oven.

  4. 4

    Maak de topping. Spatel de poedersuiker en het vanille-extract door de roomkaas. Roer niet te veel, anders wordt de topping te lopend. Laat even opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Haal de taart(jes) uit de oven en laat ze volledig afkoelen. Werk ze af met een flinke dot van de roomkaastopping en bestrooi ze met de gehakte pistachenootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de speltbloem met het bakpoeder, het zout, de kaneel, de kristalsuiker, de bruine suiker, de rozijnen en de geraspte wortel in een grote kom.

  2. 2

    Meng in een kleinere kom de appelmoes met de olie, de azijn en het vanille-extract. Roer het mengsel door de droge ingrediënten en zorg dat je een homogeen beslag krijgt.

  3. 3

    Verdeel het beslag over de kleine bakvormpjes of de grote springvorm. Bak kleine taartjes ongeveer 20 minuten in de oven, bak 1 grote taart 35 minuten in de oven.

  4. 4

    Maak de topping. Spatel de poedersuiker en het vanille-extract door de roomkaas. Roer niet te veel, anders wordt de topping te lopend. Laat even opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Haal de taart(jes) uit de oven en laat ze volledig afkoelen. Werk ze af met een flinke dot van de roomkaastopping en bestrooi ze met de gehakte pistachenootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.