Recept

Couscous met kip en zuiderse groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Couscous mag niet droog zijn als je ‘m serveert. Zorg dus voor genoeg kookvocht. Zet eventueel een kommetje met extra kookvocht op tafel zodat je gasten zelf bij kunnen opscheppen.

bereiding
  1. 1

    Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking of stoom 'm op de traditionele manier (: doe hem in een schaal en strooi er wat zout over. Besprenkel met olijfolie en koud water, meng alles met je vingers voorzichtig en zonder in te drukken onder elkaar. Giet de couscous over in een stoompan en stoom 'm 10 minuten boven een pan met kokende bouillon. Haal de pan van het vuur. Giet de couscous terug in de schaal en roer voorzichtig door met een garde, terwijl je hem lichtjes opschudt.)

  2. 2

    Maak alle groenten schoon en snij ze in grote stukken. Spoel en snipper de peterselie. Bak de stukken kip in olijfolie rondom bruin. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Doe de ui bij de kip en laat even meebakken. Voeg de tomaten en de peterselie toe en kruid met het paprikapoeder, het gemberpoeder, het komijnpoeder en het saffraanpoeder. Giet er water bij tot de kip net onder staat. Brokkel er de bouillonblokjes bij en breng aan de kook. Laat met het deksel op de pan 30 minuten sudderen. Doe er dan de kikkererwten bij en laat nog 5 minuten verder koken.

  4. 4

    Kook de stukken pompoen en wortel beetgaar in gezouten water. Bak de stukken courgette en aubergine beetgaar in olijfolie. Giet de pompoen en wortelen af en bak even mee met de courgette en aubergine. Kruid de groenten met peper en zout.

  5. 5

    Schep de gestoomde couscous in een grote schaal. Schep hierop de kip met de kikkererwten en lepel er wat kookvocht bij. Verdeel er de groenten over en werk af met de munt en de koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Couscous met kip en zuiderse groenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!