Recept

Orecchiette met pancetta, tomaatjes en kappertjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het blijft zomeren in de keuken van Libelle Lekker-redactrice Natalie. Geniet samen met haar gezin van lekker snelle recepten, zoals deze orecchiette met pancetta, tomaatjes en kappertjes. Natalie: “Je kunt de tomaatjes perfect vervangen door zongedroogde tomaatjes. Gebruik de olie van de tomaatjes dan om de sjalot en knoflook in aan te fruiten of gebruik ‘m als basis om feta te marineren.”

bereiding
  1. 1

    Bak de pancettaplakjes in een pan zonder vetstof, ze hoeven niet helemaal krokant te zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Kook de orecchiette volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en hou een pollepel van het kookvocht apart.

  3. 3

    Spoel en halveer de kerstomaatjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit aan in een beetje olijfolie, voeg de tomaatjes en de kappertjes toe. Voeg dan de orecchiette toe en doe er ook een pollepel van het kookvocht en de spinazie bij. Schep goed om.

  4. 4

    Schep de pasta op borden, verdeel er de pancetta over en werk af met de rucola, nog enkele verse spinazieblaadjes en de pijnboompitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Orecchiette met pancetta, tomaatjes en kappertjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!