Pruimencake
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pruimencake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit heerlijk zomerse plaatgebak is een makkelijke manier om snel je verse pruimenoogst te verwerken. De pruimencake is superlekker met slagroom of een bolletje ijs.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakplaat in en bestuif met wat bloem. Schud het teveel eraf. Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter, suiker en vanillesuiker romig gedurende 10 minuten. Klop er een voor een de eieren door en vervolgens de ricotta.

  2. 2

    Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en doe er de citroenrasp bij. Roer tot een beslag en strijk dit gelijkmatig uit over de vorm. Verdeel er de partjes pruim en de bessen over en druk ze lichtjes in het beslag.

  3. 3

    Bak de plaatcake in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur, ze zal nog rijzen. Bestrooi vlak voor het serveren met de kristalsuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakplaat in en bestuif met wat bloem. Schud het teveel eraf. Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter, suiker en vanillesuiker romig gedurende 10 minuten. Klop er een voor een de eieren door en vervolgens de ricotta.

  2. 2

    Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en doe er de citroenrasp bij. Roer tot een beslag en strijk dit gelijkmatig uit over de vorm. Verdeel er de partjes pruim en de bessen over en druk ze lichtjes in het beslag.

  3. 3

    Bak de plaatcake in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur, ze zal nog rijzen. Bestrooi vlak voor het serveren met de kristalsuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.