Recept

Limoen cheesecake met zomerfruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk fris makkelijk dessertje met lokaal seizoensfruit voor zomerse dagen. Je kunt het rood fruit bij de cheesecake ook vervangen door bijvoorbeeld een mix van gele en groene kiwi's voor een originele touch.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de speculaas en de koekjes in een afsluitbare plastic zak en rol er met een deegrol over tot ze helemaal verkruimeld zijn. Meng de kruimels met de gesmolten boter. Vet een springvorm van 24 cm diameter in, bedek de bodem met de koekkruimels en druk aan. Bak gedurende 8 à 10 minuten in de oven en laat even afkoelen.

  2. 2

    Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Klop de eiwitten stijf in een schone vetvrije kom. Verwarm het limoensap in een steelpannetje, knijp de gelatine uit en los de blaadjes op in het sap. Roer de roomkaas los in een grote kom en meng er het limoensap en de geraspte limoenschil onder.

  3. 3

    Spatel de slagroom door de roomkaas en spatel er daarna ook het eiwit door. Giet de vulling op de afgekoelde koekjesbodem, dek af met plasticfolie en laat 2 à 3 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Werk af met héél veel lekker vers fruit naar keuze - abrikozen, bessen, aardbeien…- en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Limoen cheesecake met zomerfruit

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!