Recept

Tagliata met munterwtjes en bruschette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Liever een pasta bij deze tagliata? Kies dan voor een dunne soort zoals spaghetti, linguine of capellini.” 

bereiding
  1. 1

    Haal het vlees op tijd uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij het zuurdesembrood in plakjes, besprenkel ze met olijfolie en grof zeezout en bak ze 10 minuten in de oven. Pel de knoflook. Neem de broodjes uit de oven en wrijf erover met de knoflook.

  2. 2

    Maak de wortelen schoon en halveer ze in de lengte. Blancheer ze in lichtgezouten water. Voeg de laatste 3 minuten de erwtjes toe. Giet af. Maak het pepertje schoon en snipper het fijn zonder de zaadjes. Meng de erwtjes en de wortelen met de munt, de peterselie, de chilipeper, het citroensap, de geraspte citroenschil en een scheutje olijfolie. Kruid met extra zout.

  3. 3

    Verhit olijfolie in een gietijzeren of roestvrijstalen pan of gebruik de BBQ of grill. Kruid de steak met peper en zout en bak ‘m naar smaak 2 à 3 minuten aan elke kant. Laat ‘m even rusten voor je hem aansnijdt.

  4. 4

    Snij het vlees in plakjes. Doe de rucola op een schaal en leg er de plakjes steak op. Werk af met de parmezaanschilfers. Serveer met de erwtjes en wortelen en de bruschette.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tagliata met munterwtjes en bruschette

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!