Recept

Lasagnerolletjes met gerookte zalm, spinazie en cottagecheese

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Door de courgettes heel even voor te garen in de oven (of kort op de grillplaat te leggen) kun je ze daarna makkelijker oprollen. Extraatje: ze zijn nog smaakvoller en verliezen minder vocht tijdens het garen in de oven.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor 185°C. Spoel de courgettes en maak er met een mandoline lange linten van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en gaar 10 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Pel en pers de knoflook. Fruit de knoflook en de spinazie aan in een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Schep uit de pan en laat goed uitlekken in een zeef. Duw al het overtollige vocht eruit met de bolle kant van je lepel. Mix de spinazie daarna met de cottagecheese en breng op smaak met versgeraspte nootmuskaat, peper en zout.

  3. 3

    Mix de gegrilde paprika’s met de passata en de ricotta tot een snelle saus. Kruid met peper en zout. Lepel de saus op de bodem van een ovenschaal.

  4. 4

    Neem de courgettes uit de oven en beleg ze met plakjes zalm en de spinaziesaus. Zet ze rechtop en strooi er de geraspte kaas over. Gaar 15 minuten in de oven, werk af met vers basilicum en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagnerolletjes met gerookte zalm, spinazie en cottagecheese

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!