Joliens passata
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Joliens passata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Jolien: “Mijn ouders, broers en ik maakten vroeger passata als een goed geoliede machine. Snijden, kruiden, koken, zeven... iedereen had zijn eigen taak.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de tomaten en snij ze doormidden. Pel en snipper de uien en de knoflook. Leg de tomaten met de knoflook en de uien op een met bakpapier beklede bakplaat. Overgiet met de olijfolie en kruid met de oregano, peper en zout.

  2. 2

    Rooster de tomaten 1 uur in de oven. Haal de geroosterde tomaten door de passe-vite en bewaar de passata in een gesteriliseerde bokaal. Tip: Haal de bokalen na het steriliseren met een tang uit het kokende water. Giet er de passata in tot bijna tegen de rand. Schroef het deksel erop: hoe minder lucht in de potten, hoe kleiner de kans op bederf.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de tomaten en snij ze doormidden. Pel en snipper de uien en de knoflook. Leg de tomaten met de knoflook en de uien op een met bakpapier beklede bakplaat. Overgiet met de olijfolie en kruid met de oregano, peper en zout.

  2. 2

    Rooster de tomaten 1 uur in de oven. Haal de geroosterde tomaten door de passe-vite en bewaar de passata in een gesteriliseerde bokaal. Tip: Haal de bokalen na het steriliseren met een tang uit het kokende water. Giet er de passata in tot bijna tegen de rand. Schroef het deksel erop: hoe minder lucht in de potten, hoe kleiner de kans op bederf.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.