Pasta vongole
bereiding
- 
                        1 Spoel de venusschelpen goed in gezouten water. Pel en snipper de sjalotten. Pel en plet de knoflook. Hak de peterselie fijn. 
- 
                        2 Verhit olijfolie in een ruime kookpan en stoof hierin de sjalot en de knoflook. Blus met de witte wijn. 
- 
                        3 Schep de venusschelpen in de pot, zet het deksel op de pan en laat de schelpjes enkele minuten garen tot ze open zijn. 
- 
                        4 Kook intussen de pasta al dente in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
- 
                        5 Spoel de kerstomaten, snij ze doormidden en voeg ze toe aan de schelpjes. 
- 
                        6 Giet de pasta af en meng hem onder de schelpen. Kruid met peper en zout en werk af met de peterselie. 
 
                                                     
                 
                                 
                 
                 
                 
                                 
                 
                 
                