Pasta vongole
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pasta vongole

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lezeres Ellen (37) ontdekte pasta vongole tijdens een citytrip naar Rome. Ze verloor haar hart aan de stad, het gerecht én haar man. Dit is haar supersnelle topversie!

bereiding
  1. 1

    Spoel de venusschelpen goed in gezouten water. Pel en snipper de sjalotten. Pel en plet de knoflook. Hak de peterselie fijn.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een ruime kookpan en stoof hierin de sjalot en de knoflook. Blus met de witte wijn.

  3. 3

    Schep de venusschelpen in de pot, zet het deksel op de pan en laat de schelpjes enkele minuten garen tot ze open zijn.

  4. 4

    Kook intussen de pasta al dente in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. 5

    Spoel de kerstomaten, snij ze doormidden en voeg ze toe aan de schelpjes.

  6. 6

    Giet de pasta af en meng hem onder de schelpen. Kruid met peper en zout en werk af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de venusschelpen goed in gezouten water. Pel en snipper de sjalotten. Pel en plet de knoflook. Hak de peterselie fijn.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een ruime kookpan en stoof hierin de sjalot en de knoflook. Blus met de witte wijn.

  3. 3

    Schep de venusschelpen in de pot, zet het deksel op de pan en laat de schelpjes enkele minuten garen tot ze open zijn.

  4. 4

    Kook intussen de pasta al dente in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. 5

    Spoel de kerstomaten, snij ze doormidden en voeg ze toe aan de schelpjes.

  6. 6

    Giet de pasta af en meng hem onder de schelpen. Kruid met peper en zout en werk af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.