Recept

Pasta vongole met chorizo en zeekraal

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke klassieker met een pittige toets voor de liefhebbers. 

Redactrice Natalie: “Ook lekker met flinterdun gesneden plakjes venkel in plaats van zeekraal. Of halveer voor een Spaanse toets een aantal kerstomaatjes en voeg die toe samen met de sjalot en de knoflook.” 

bereiding
  1. 1

    Maak de zeekraal schoon en verwijder de harde stukjes. Roerbak de zeekraal 1 minuut in de wok, zet apart voor de afwerking. Spoel de schelpjes een aantal keer in gezouten water. Snij de chorizo in plakjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.

  2. 2

    Kook de linguine al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit olijfolie in een stoofpot en bak de plakjes chorizo krokant aan beide kanten. Voeg de sjalot en de knoflook toe en laat enkele minuten mee stoven. Blus met de witte wijn, voeg de schelpjes toe en zet het deksel op de pot. Laat enkele minuten afgedekt garen tot de schelpen opengaan.

  3. 3

    Giet de linguine af en meng samen met de peterselie onder de schelpjes. Serveer de pasta vongole met de zeekraal. Breng op smaak met versgemalen peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta vongole met chorizo en zeekraal

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!