Recept

Aardbeienmousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Aardbeien en witte chocolade zijn ook een echte winner. Voeg daarom eens 2 eetlepels witte chocolade toe aan deze mousse.” 

Opgelet: de mousse moet 2 uur afkoelen. 

bereiding
  1. 1

    Week de blaadjes gelatine in koud water. Spoel en halveer de aardbeien en doe ze met het citroensap en een bodempje water in een steelpannetje. Laat even inkoken. Doe er dan de marshmallows bij en roer tot die gesmolten zijn. Knijp de gelatine goed uit en roer die onder de warme aardbeien.

  2. 2

    Mix met de staafmixer tot een smeuïge crème. Klop de room lobbig en spatel hem onder de gemixte crème. Lepel de mousse in potjes en zet die 2 uur in de koelkast.

  3. 3

    Spoel het fruit voor de topping en snij grotere stukken in hapklare blokjes. Meng er de suiker, de gesnipperde munt en het citroensap onder.

  4. 4

    Werk de glaasjes aardbeienmousse af met het fruit, een blaadje verse munt en extra marshmallows.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardbeienmousse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!