Recept

Lamskoteletjes met kikkererwten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Heb je meer tijd? Marineer de lamskoteletjes dan een hele dag, zo kunnen de smaken zich pas echt goed vermengen. Ik gebruik hiervoor altijd een klein Ikea-diepvrieszakje. Not sponsored, gewoon heel erg handig.” 

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook en meng met de rozemarijn, de salie, de komijn, een flinke scheut olijfolie, peper en zout. Marineer er de lamskoteletjes 10 minuten in.

  2. 2

    Spoel de kikkererwten en laat goed uitlekken. Pel de rode ui en snij ‘m in ringen. Spoel de komkommer, halveer ‘m en verwijder de pitjes. Snij de komkommer in plakjes. Meng de kikkererwten met de ui, de komkommer en de gesnipperde kruiden.

  3. 3

    Maak een dressing van het citroensap, de geraspte schil, de honing, de azijn, de komijn en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Lepel de dressing onder het kikkererwtenslaatje.

  4. 4

    Gril de lamskoteletjes aan beide kanten in 2 tot 3 minuten goudbruin en gaar. Ze mogen nog een beetje rosé zijn vanbinnen. Werk de lamskoteletjes af met verse rozemarijn en serveer ze met het slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamskoteletjes met kikkererwten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!