Recept

Hartige croquembouche met knoflook-kaassoezen en crumble van prosciutto en peterselie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker en origineel hapje van Ilse: een hartig gevulde croquembouche.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 90°C. Leg de plakjes ham op bakpapier en droog ze 1 uur in de oven. Verkruimel ze in een blender samen met de peterselie tot een crumble.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Breng 300 milliliter water met het zout en de boter aan de kook in een pannetje. Voeg er in één keer de bloem aan toe en blijf roeren met een houten lepel tot het deeg als een bal van de bodem loskomt.

  3. 3

    Neem de pan van het vuur en roer er met een garde één voor één de 6 eieren door. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig door het deeg is opgenomen. Blijf ongeveer 5 minuten roeren tot er bellen in het deeg ontstaan.

  4. 4

    Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit met behulp van een spuitzak dotjes deeg met een grootte van 2,5 cm op de bakplaat. Laat er voldoende plaats tussen, want ze verdubbelen in omvang tijdens het bakken. Bak de soezen in 15 tot 20 minuten gaar in het midden van de oven.

  5. 5

    Laat ze in een iets geopende oven afkoelen om een te groot temperatuurverschil te vermijden. Anders zakken de soezen in. Laat ze op een rooster afkoelen.

  6. 6

    Roer de parmezaan door de roomkaas en pers er het teentje knoflook bij. Klop de slagroom stijf en spatel door de roomkaas. Doe het mengsel in een spuitzak en laat 15 minuten opstijven in de koelkast.

  7. 7

    Zet een puntkegel uit isomo (uit het tuincentrum) in het midden van een mooi bord. Vul de soezen met de roomkaasvulling en steek ze met houten prikkers vast in de kegel. Begin onderaan. Lepel wat honing over de soezen en strooi er de parmezaanschilfers en de ham-peterseliecrumble over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hartige croquembouche met knoflook-kaassoezen en crumble van prosciutto en peterselie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!