Suikerarme confituur van frambozen met rozenwater
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Suikerarme confituur van frambozen met rozenwater

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hou er rekening mee dat confituur met minder of zonder suiker minder lang houdbaar is. Maak geen te grote hoeveelheden, bewaar de bokaaltjes in de koelkast en eet ze na het openen binnen de 4 dagen leeg. Dit recept is goed voor 4 potjes van 250 ml.

bereiding
  1. 1

    Halveer het vanillestokje in de lengte. Breng de frambozen met het vanillestokje op een zacht vuur aan de kook. Breng de besjes met een scheutje water in een andere pan aan de kook. Plet ze met een vork en giet ze dan door een zeef. Duw er al het sap uit en giet het sap bij de frambozen.

  2. 2

    Voeg de agaragar toe, schep om en breng opnieuw aan de kook. Voeg de tagatesse en het rozenwater toe en laat nog even doorkoken. Schuim af indien nodig.

  3. 3

    Verwijder het vanillestokje en giet de confituur in de bokaaltjes. Sluit af en keer ze om. Laat afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Halveer het vanillestokje in de lengte. Breng de frambozen met het vanillestokje op een zacht vuur aan de kook. Breng de besjes met een scheutje water in een andere pan aan de kook. Plet ze met een vork en giet ze dan door een zeef. Duw er al het sap uit en giet het sap bij de frambozen.

  2. 2

    Voeg de agaragar toe, schep om en breng opnieuw aan de kook. Voeg de tagatesse en het rozenwater toe en laat nog even doorkoken. Schuim af indien nodig.

  3. 3

    Verwijder het vanillestokje en giet de confituur in de bokaaltjes. Sluit af en keer ze om. Laat afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.