Recept

Rosbief met honingwortelen, gremolata en kroketjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie: “Belangrijk bij elk stuk vlees, maar zeker bij een stuk rosbief: haal het vlees 20 minuten voor het bakken uit de koelkast om het op kamertemperatuur te laten komen. Verpak het vlees na het bakken in aluminiumfolie en laat nog 15 minuten rusten voor een extra sappig resultaat.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 225°C. Maak de wortelen schoon en halveer ze. Laat er nog een stukje van het loof aan. Leg ze in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Gaar 30 minuten in de oven en besprenkel de laatste 10 minuten met de honing.

  2. 2

    Verhit boter in een ovenvaste pan. Korst de rosbief aan op het vuur. Kruid met peper en zout, besprenkel met het braadvocht en gaar 15 minuten mee in de oven bij de wortelen.

  3. 3

    Maak intussen de gremolata. Pel de knoflook. Doe alle ingrediënten in een kleine blender en mix grof, er mag nog wat structuur in zitten. Voeg eventueel een beetje citroensap toe naar smaak.

  4. 4

    Neem de rosbief uit de oven, wikkel ‘m in aluminiumfolie en laat nog 15 minuten rusten voor je ‘m aansnijdt. Verhit de friteuse tot 180°C en bak de kroketjes in porties goudbruin en krokant.

  5. 5

    Snij de rosbief in plakken, serveer met de kroketjes, de honingwortelen en een lepeltje gremolata.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rosbief met honingwortelen, gremolata en kroketjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!