Recept

Zalm caprese met groene asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook lekker met extra artisjokharten of met een extra puntpaprika in de tomatensaus. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Halveer de kerstomaatjes. Doe ze samen met de ansjovisfilets, de knoflook- en uisnippers, de gedroogde oregano en een flinke scheut olijfolie, peper en zout in een ovenschaal en schuif een kwartier in de voorverwarmde oven tot de tomaten bijna uit hun velletje barsten en de ansjovis gesmolten is.

  2. 2

    Snij de tomaten en de mozzarella in plakjes. Neem de ovenschaal uit de oven en hussel de tomaatjes eens goed door elkaar. Leg er de zalmfilets bij en beleg de zalm afwisselend met plakjes zalm en tomaat. Besprenkel met olijfolie en schuif nog een kwartier in de oven tot de mozzarella over de zalm gesmolten is.

  3. 3

    Maak de asperges schoon en breek het houtachtige uiteinde af. Verhit een grillpan op hoog vuur. Kruid de asperges met peper en zout en gril ze goudbruin en krokant.

  4. 4

    Neem de zalm caprese uit de oven. Serveer er de asperges en het stokbrood bij. Werk af met rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm caprese met groene asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!