Gegrilde tonijn met groene asperges en krieltjes
bereiding
- 
                        1 Spoel en halveer de krieltjes. Kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Verwijder het houtachtige uiteinde van de groene asperges en spoel ze. Blancheer de asperges kort in lichtgezouten water: 3 minuten is voldoende. 
- 
                        2 Verhit de barbecue of grillpan. Wentel de tonijn, krieltjes en groene asperges door wat olijfolie. Stamp de venkelzaadjes, chilivlokken en korianderbolletjes fijner in een vijzel. 
- 
                        3 Gril de tonijn, asperges en krieltjes op de barbecue of in de pan en strooi er de kruidenmengeling over. 
- 
                        4 Verdeel de tonijn, asperges en krieltjes over de borden en strooi er de parmezaanschilfers en de rest van de kruiden over. Werk af met de gesnipperde bladpeterselie. 
 
                                                     
                                     
                 
                 
                 
                 
                                 
                                 
                 
                 
                