Recept

Gegrilde tonijn met groene asperges en krieltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tonijn eten, kan dat nog? Ja, maar kies dan wel voor duurzame tonijn met het MSC-label. Op die manier ben je er zeker van dat je stukje vis op een duurzame manier gevangen is. De blauwvintonijn staat op dit moment het meest onder druk, witte tonijn is dus een betere keuze. Wil je de tonijn toch graag vervangen, kies hier dan voor een lokale noordzeevis zoals rog of schelvis.

bereiding
  1. 1

    Spoel en halveer de krieltjes. Kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Verwijder het houtachtige uiteinde van de groene asperges en spoel ze. Blancheer de asperges kort in lichtgezouten water: 3 minuten is voldoende.

  2. 2

    Verhit de barbecue of grillpan. Wentel de tonijn, krieltjes en groene asperges door wat olijfolie. Stamp de venkelzaadjes, chilivlokken en korianderbolletjes fijner in een vijzel.

  3. 3

    Gril de tonijn, asperges en krieltjes op de barbecue of in de pan en strooi er de kruidenmengeling over.

  4. 4

    Verdeel de tonijn, asperges en krieltjes over de borden en strooi er de parmezaanschilfers en de rest van de kruiden over. Werk af met de gesnipperde bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde tonijn met groene asperges en krieltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!