Visrolletjes met sinaasappelboter
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Visrolletjes met sinaasappelboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Rolletjes met een originele combinatie

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en plet de knoflookteentjes.

    Pers 1 sinaasappel uit. Boen de tweede sinaasappel goed schoon.  Rasp de schil heel fijn en pers het vruchtvlees uit.

    Verwarm de oven voor op 220°C..

  2. 2

    Doe de tijm, de knoflook en een snuifje zout in een kommetje met het citroensap.

  3. 3

    Spoel de visfilets, dep ze goed droog. Kruid met peper en zout. Bestrijk ze met de marinade.

    Rol ze op met de velkant naar binnen. Steek ze vast met een houten prikker.

  4. 4

    Zet de rolletjes in een lichtjes met boter ingevette ovenschaal en besprenkel ze met het
    sap van 1 sinaasappel. Dek af met aluminiumfolie.

    Zet 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Laat de sinaasappelschil en de suiker met de rest van de boter lichtjes karamelliseren in een pannetje. Blus met het sinaasappelsap en de -likeur. Voeg er de sinaasappelmarmelade aan toe en roer goed glad. Kruid met paprikapoeder, een vleugje nootmuskaat (of foelie) en peper uit de molen.

  6. 6

    Verdeel de visrolletjes over voorverwarmde borden. Lepel er de hete saus bij en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en plet de knoflookteentjes.

    Pers 1 sinaasappel uit. Boen de tweede sinaasappel goed schoon.  Rasp de schil heel fijn en pers het vruchtvlees uit.

    Verwarm de oven voor op 220°C..

  2. 2

    Doe de tijm, de knoflook en een snuifje zout in een kommetje met het citroensap.

  3. 3

    Spoel de visfilets, dep ze goed droog. Kruid met peper en zout. Bestrijk ze met de marinade.

    Rol ze op met de velkant naar binnen. Steek ze vast met een houten prikker.

  4. 4

    Zet de rolletjes in een lichtjes met boter ingevette ovenschaal en besprenkel ze met het
    sap van 1 sinaasappel. Dek af met aluminiumfolie.

    Zet 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Laat de sinaasappelschil en de suiker met de rest van de boter lichtjes karamelliseren in een pannetje. Blus met het sinaasappelsap en de -likeur. Voeg er de sinaasappelmarmelade aan toe en roer goed glad. Kruid met paprikapoeder, een vleugje nootmuskaat (of foelie) en peper uit de molen.

  6. 6

    Verdeel de visrolletjes over voorverwarmde borden. Lepel er de hete saus bij en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.