Trifle van cheesecake en aardbeien
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Trifle van cheesecake en aardbeien

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: je kunt deze trifle ook in kleine glaasjes serveren. 

bereiding
  1. 1

    Doe de roomkaas in een grote kom en meng er de poedersuiker en het amandelextract door. Roer goed los en spatel er de zure room onder. Klop in een andere kom de slagroom stijf met de suiker en de vanille-essence. Spatel heel voorzichtig door de roomkaas. Laat opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes. Hou enkele mooie aardbeien apart voor de afwerking. Snij grotere exemplaren in twee. Meng de aardbeien met de suiker en de marsala. Snij de cake in blokjes.

  3. 3

    Leg onderaan in een grote glazen serveerkom de helft van de aardbeien en wat vocht. Leg hierop de helft van de stukjes cake en daarop de helft van de roomkaas. Herhaal met de aardbeien, maar zorg dat ze nu niet te vochtig zijn. Leg er opnieuw cakestukjes op en lepel er tot slot de rest van de roomkaas op. Werk af met de mooie aardbeien en strooi er de gehakte pistachenoten over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe de roomkaas in een grote kom en meng er de poedersuiker en het amandelextract door. Roer goed los en spatel er de zure room onder. Klop in een andere kom de slagroom stijf met de suiker en de vanille-essence. Spatel heel voorzichtig door de roomkaas. Laat opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes. Hou enkele mooie aardbeien apart voor de afwerking. Snij grotere exemplaren in twee. Meng de aardbeien met de suiker en de marsala. Snij de cake in blokjes.

  3. 3

    Leg onderaan in een grote glazen serveerkom de helft van de aardbeien en wat vocht. Leg hierop de helft van de stukjes cake en daarop de helft van de roomkaas. Herhaal met de aardbeien, maar zorg dat ze nu niet te vochtig zijn. Leg er opnieuw cakestukjes op en lepel er tot slot de rest van de roomkaas op. Werk af met de mooie aardbeien en strooi er de gehakte pistachenoten over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.