Recept

Trifle in een glaasje (bunny trifle)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse maakt een feestelijk dessert in een glaasje voor Pasen: een schattige bunny trifle. Voor een kindvriendelijk exemplaar kun je de rum makkelijk weglaten uit het recept. 

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de chocolademousse. Smelt de chocolade met de melk in de microgolfoven of au bain-marie. Roer glad. Klop de eiwitten stijf met de poedersuiker. Klop in een andere kom de room stijf.

  2. 2

    Roer de rum en dooiers door de gesmolten chocolade. Spatel er eerst de room en daarna de eiwitten door tot een luchtige chocolademousse. Zet even in de koelkast.

  3. 3

    Roer de mascarpone met de eierdooiersen de amandelessence. Klop de eiwitten apart stijf met de suiker. Spatel de eiwitten door de mascarponeroom en zet ook even in de koelkast.

  4. 4

    Snijd de aardbeien in stukjes. Neem mooie glaasjes. Verdeel de chocolademousse over een spuitzak en de mascarponecrème over een andere spuitzak. Spuit eerst wat van de chocolademousse op de bodem van de glaasjes. Lepel er wat aardbeien-stukjes over en spuit hierop de mascarponémousse.

  5. 5

    Halveer de marshmallows diagolaal, dop de snijkant in roze suikerparels. Zet twee van deze “oortjes” in de glazen en zet nog in de koelkast tot aan het serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!