Recept

Aardbeientartelettes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: in recepten met vanillesmaak kun je in plaats van maïszetmeel ook puddingpoeder gebruiken. 

bereiding
  1. 1

    Maak het zanddeeg. Meng de suiker met het ei. Klop er de boter en een snuifje zout door. Meng de bloem door het beslag. Kneed tot een bol. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het zanddeeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed kleine, ingevette taartvormpjes met het deeg. Prik er met een vork enkele gaatjes in. Bak 15 minuten in de oven. Laat afkoelen en haal de taartjes uit de vormpjes.

  3. 3

    Maak de banketbakkersroom. Breng de melk in een steelpannetje aan de kook. Klop met een garde de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker tot een schuimige massa. Voeg een beetje warme melk toe en roer glad. Giet er dan in een straaltje en al roerend de rest van de warme melk erbij.

  4. 4

    Los het maïszetmeel op in een beetje koud water en voeg bij het eimengsel. Giet terug in het steelpannetje en laat op een zacht vuur indikken, roerend met een houten lepel. Laat het zeker niet koken, want dan gaat het schiften. Giet de banketbakkersroom in een schone kom en laat afkoelen.

  5. 5

    Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes. Verdeel de banketbakkersroom over de taartbodempjes en schik er de aardbeien op. Roer de abrikozengelei los met 1 eetlepel warm water. Lepel over de aardbeien. Werk af met de geraspte limoenschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardbeientartelettes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!