Aardbeienplaattaart
bereiding
- 
                        1 Verwarm de oven voor op 180°C. Ontrol het filodeeg en smelt de boter. Leg een vel filodeeg op de met bakpapier beklede bakplaat (35 x 27 cm) en bestrijk met gesmolten boter, leg er opnieuw een vel filodeeg op en herhaal tot de vellen filodeeg op zijn. 
- 
                        2 Doe de roomkaas en de ricotta samen met de suiker, het citroensap en de -schil in de keukenrobot en klop romig. Voeg één voor één de eieren toe en doe er het maïszetmeel bij.Stort de vulling op het filodeeg en bak 20 à 25 minuten in de oven. 
- 
                        3 Spoel de aardbeien, besprenkel met het citroensap en de rietsuiker en laat even rusten. 
- 
                        4 Neem de taart uit de oven en laat even afkoelen. Werk ze af met de aardbeien en gesnipperde munt en strooi er wat poedersuiker over. Lekker met grofgehakte ongezouten pistachenoten. 
 
                                                     
                                     
                 
                 
                 
                 
                                 
                 
                 
                