Recept

Glutenvrije quiche met bloemkool en kerrie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze quiche heeft geen koolhydraatrijke deegbodem, maar wel een heerlijke groentebodem. Hier mag je van blijven smullen!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snij de bloemkool in twee. Snij de ene helft in roosjes en rasp de andere helft fijn. Meng de fijngeraspte bloemkool met 50 g parmezaan en 1 ei tot een gladde massa.

  2. 2

    Knip een cirkel uit bakpapier zo groot als de bodem van je springvorm (20 cm). Vet je springvorm in met bakspray en leg het bakpapier op de bodem. Lepel er het bloemkoolbeslag op en duw het goed aan tegen de bodem en de randen. Bak de bloemkoolbodem 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Blancheer intussen de bloemkoolroosjes kort in gezouten water. Laat ze uitlekken. Meng de eieren met de sojaroom en de rest van de parmezaan en kruid met het kerriepoeder, peper en zout.

  4. 4

    Haal de bloemkoolbodem uit de oven, schik er de bloemkoolroosjes op. Overgiet met het eimengsel. Bak de quiche 35 minuten in de oven. Werk af met de gesnipperde bladpeterselie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Glutenvrije quiche met bloemkool en kerrie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!