Recept

Quiche met zoetzure bloemkool, erwtjes en krokante prosciutto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een quiche is altijd een goed idee. Dit recept met zoetzure bloemkool en krokante prosciutto moet je geprobeerd hebben.

bereiding
  1. 1

    Maak de bloemkool. Schil en rasp de gember. Blancheer de bloemkoolroosjes 2 à 3 minuten in lichtgezouten water en giet ze af. Verwarm de azijn met 200 milliliter water en de suiker tot de suiker is opgelost. Voeg de kurkuma, de steranijs, het kaneelstokje, het kerriepoeder, de gember en de bloemkoolroosjes toe. Laat deze mengeling 30 minuten trekken en bewaar ze in schone weckpotten.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een rechthoekige quichevorm (12,5 x 35 cm, met uitneembare bodem) met bakpapier en leg er het kruimeldeeg op. Prik er met een vork gaatjes in voor de luchtigheid van het deeg. Leg er een tweede vel bakpapier op en vul dat met bakbonen of bakknikkers. Bak de kruimeldeegbodem 12 minuten voor in de oven.

  3. 3

    Klop de room luchtig met de eieren en breng het mengsel op smaak met cayennepeper, peper en zout. Roer er de gehakte kruiden door. Haal de deegbodem uit de oven, verwijder de bakknikkers en het bakpapier en laat het deeg drogen aan de lucht.

  4. 4

    Spoel de diepvrieserwtjes, je hoeft ze niet te garen. Verdeel de zoetzure bloemkool en de erwtjes over het kruimeldeeg. Giet er het eimengsel over. Strooi er de kaas over. Maak roosjes van de prosciutto en verdeel ze over de quiche. Bak de quiche nog 25 à 30 minuten in de oven. Werk ze af met de blaadjes basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quiche met zoetzure bloemkool, erwtjes en krokante prosciutto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!