Recept

Reuzetortilla met geitenkaas, champignons, lente-ui en kip

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Dez lichte quiche is lekker met een slaatje, maar ook in kleinere stukken als hapje.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Pocheer de kip in de kippenbouillon. Klop de eieren los met de sojaroom, kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Haal de kip uit de bouillon en pluk in stukjes.

 2. 2

  Pel de knoflook en snipper fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snij in schuine reepjes. Hou 1 fijngesneden lente-uitje apart voor de afwerking.

 3. 3

  Maak de paddenstoelen schoon en scheur grotere exemplaren in stukjes. Bak de paddenstoelen samen met de knoflook aan in de olijfolie en blus met de sojasaus. Kruid met zwarte peper.

 4. 4

  Vet de bakvorm (rechthoekige vorm van 21 x 23 cm) in met bakspray of olie en bestuif met de bloem. Giet de helft van het eimengsel in de bakvorm, leg er de helft van de stukjes kip, lente-ui en paddenstoelen op, lepel er wat geitenkaas over. Giet er de rest van het eimengsel op en leg er de rest van de kippenstukjes, paddenstoelen, geitenkaas en lente-ui op.

 5. 5

  Bak de tortilla 25 minuten in de oven tot hij volledig gaar is. Ontvorm de tortilla meteen, snij in stukken en serveer met het resterende fijngesnipperde lente-uitje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Reuzetortilla met geitenkaas, champignons, lente-ui en kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!