Recept

Zalm op de bakplaat met jonge prei, krieltjes en cottagecheese

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie: “Ook lekker: bestrijk de zalmfilets met de cottagedip voor je de bakplaat in de oven zet. Verrassend! Ik kies meestal voor gele currypasta omdat die het minst pikant is voor de kindjes. Deze currypasta krijgt z’n smaak niet van pepertjes, maar wel van zachte kurkuma.” Je hebt maar 10 minuutjes nodig om alles klaar te maken, maar hou wel rekening met 30 minuten oventijd!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Roer de currypasta los met wat olijfolie. Boen de krieltjes schoon en halveer ze. Leg de krieltjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de currydressing en gaar 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Halveer en spoel de preiwitten. Spoel de lente-ui. Neem de bakplaat uit de oven en leg de spekjes, preiwitten, zalm en lente-ui bij de krieltjes. Besprenkel rijkelijk met de rest van de dressing en zet opnieuw 15 minuten in oven.

  3. 3

    Meng alle ingrediënten voor de dip en kruid met peper en zout. Neem de zalm en krieltjes uit de oven en serveer met extra dille en de frisse dip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm op de bakplaat met jonge prei, krieltjes en cottagecheese

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!