Recept

Gebraden kip met kruiden en dragon-yoghurtsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Jolien: "Gooi het karkas van je kip niet weg, je kunt het gebruiken voor een heerlijke bouillon."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Kruid de kip binnenin met peper en zout. Steek de takjes tijm, de rozemarijn en de teentjes van 1 bol knoflook in de buikholte van de kip.

  2. 2

    Smelt de boter en meng er de olijfolie en de honing onder. Bestrijk de kip met het mengsel en leg ze in een ruime ovenschaal.

  3. 3

    Spoel de krieltjes en halveer ze. Spoel de zoete aardappel en snij in grove parten. Schik beide rond de kip. Braad de kip 20 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur vervolgens tot 160°C en zet dan nog zo’n 40 minuten tot 1 uur in de oven tot er helder vocht uit de kip loopt en ze mooi goudbruin is. Bedek indien nodig met een vel aluminiumfolie zodat ze niet aanbrandt.

  4. 4

    Maak intussen de dragonsaus. Meng de mayonaise met de zure room. Pel en snipper de knoflook. Spoel en snipper de kruiden. Meng de knoflook, kruiden en honing onder de mayonaise en zure room. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  5. 5

    Spoel de sla. Maak een dressing van de olie, azijn en mosterd. Kruid met peper en zout. Voeg de bieslook toe.

  6. 6

    Haal de kip uit de oven, omwikkel met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Snij de kip in stukken en dien op met de aardappelen, dragonsaus en sla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebraden kip met kruiden en dragon-yoghurtsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!