Lavasgehaktbroodje met mayonaise met lavas en zwarte knoflook
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lavasgehaktbroodje met mayonaise met lavas en zwarte knoflook

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker tussen een boterham of als aperitief uit het vuistje. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak het gehaktbrood. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Stoof de sjalot en knoflook glazig in olijfolie.

  2. 2

    Meng het gehakt met de knoflook, de sjalot, de lavas, het ei, de mosterd en het paneermeel. Kruid met het chilipoeder, paprikapoeder en peper en zout. Is het mengsel te droog? Voeg dan een beetje eidooier toe. Te nat? Voeg dan broodkruim toe. Vorm tot een mooi gehaktbroodje.

  3. 3

    Gaar het gehaktbrood 40 à 45 minuten in de oven. Zet eventueel nog kort onder de grill voor een korstje.

  4. 4

    Maak intussen de mayonaise. Klop de eidooiers los in een diepe mengbeker. Doe er de azijn en de mosterd bij. Klop met een garde. Voeg de olie in een straaltje toe terwijl je blijft kloppen. De mayonaise zal nu binden. Breng op smaak met een kneepje citroensap, de zwarte knoflook, de lavas, peper en zout. Is je mayonaise te dik? Voeg 1 koffielepel lauw water toe en klop verder. Serveer het vlees met de mayonaise.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak het gehaktbrood. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Stoof de sjalot en knoflook glazig in olijfolie.

  2. 2

    Meng het gehakt met de knoflook, de sjalot, de lavas, het ei, de mosterd en het paneermeel. Kruid met het chilipoeder, paprikapoeder en peper en zout. Is het mengsel te droog? Voeg dan een beetje eidooier toe. Te nat? Voeg dan broodkruim toe. Vorm tot een mooi gehaktbroodje.

  3. 3

    Gaar het gehaktbrood 40 à 45 minuten in de oven. Zet eventueel nog kort onder de grill voor een korstje.

  4. 4

    Maak intussen de mayonaise. Klop de eidooiers los in een diepe mengbeker. Doe er de azijn en de mosterd bij. Klop met een garde. Voeg de olie in een straaltje toe terwijl je blijft kloppen. De mayonaise zal nu binden. Breng op smaak met een kneepje citroensap, de zwarte knoflook, de lavas, peper en zout. Is je mayonaise te dik? Voeg 1 koffielepel lauw water toe en klop verder. Serveer het vlees met de mayonaise.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.