Recept

Tagliatelle met asperges, pancetta en mascarponesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pasta met asperges? Toppertje als je het ons vraagt!

bereiding
  1. 1

    Spoel de witte en groene asperges. Snij het onderste stukje eraf. Schil de witte asperges. Zet 2 potten gezouten water op het vuur. Doe de witte asperges in één van de potten en breng het water aan de kook. Breng ondertussen ook het water in de andere pot aan de kook. Kook de witte asperges 1 minuut. Hou wat van het kookvocht apart. Blancheer de groene asperges 1 minuut in kokend water. Giet de groene asperges af en koel af onder koud water.

  2. 2

    Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Pel de knoflook. Doe olijfolie in een pan en fruit de knoflook aan. Haal de knoflook uit de pan. Voeg de mascarpone toe. Voeg een scheutje van het kookvocht van de asperges toe zodat je een smeuïge saus krijgt. Rooster de pijnboompitten. Bak pancetta krokant. Spoel de dille en de tuinkers en hak grof. Rasp de parmezaan.

  4. 4

    Giet de tagliatelle af. Roer de mascarponesaus onder de tagliatelle. Schik de asperges op een bord en serveer de tagliatelle erbij. Werk af met verse dille, tuinkers, pijnboompitten en pancetta. Serveer met de geraspte parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tagliatelle met asperges, pancetta en mascarponesaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!