Ovenschotel met drumsticks, maïs, zoete aardappel en spek
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ovenschotel met drumsticks, maïs, zoete aardappel en spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk malse en sappige kip uit de oven met groenten.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Bak de kippenbouten goudbruin in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Pel de ui en snij in partjes. Pel en plet de knoflook. Snij de maïskolven in grove stukken. Snij het spek in grove stukken. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van 2 à 3 centimeter.

  3. 3

    Leg de groenten in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met de chilivlokken en zout. Meng goed en leg er de bouten, het spek en de takjes tijm tussen. Gaar 25 minuten in de oven.

  4. 4

    Schenk de room erbij en zet de ovenschaal nog 20 tot 25 minuten in de oven. Besprenkel met enkele druppels citroensap en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Bak de kippenbouten goudbruin in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Pel de ui en snij in partjes. Pel en plet de knoflook. Snij de maïskolven in grove stukken. Snij het spek in grove stukken. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van 2 à 3 centimeter.

  3. 3

    Leg de groenten in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met de chilivlokken en zout. Meng goed en leg er de bouten, het spek en de takjes tijm tussen. Gaar 25 minuten in de oven.

  4. 4

    Schenk de room erbij en zet de ovenschaal nog 20 tot 25 minuten in de oven. Besprenkel met enkele druppels citroensap en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.