Recept

Waterkerssoep met pittige radijsjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker fris lentesoepje volgens de principes van Sandra Bekkari. 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de uien. Maak de preiwitten schoon en snij in stukken. Spoel de waterkers en hak grof. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.

  2. 2

    Snij het loof van de radijzen. Spoel het loof goed en hak grof. Fruit de ui en prei aan in de arachideolie. Doe de waterkers erbij en laat slinken. Voeg daarna het radijsjesloof toe.

  3. 3

    Blus met de bouillon en breng aan de kook. Laat 20 minuten zacht koken.

  4. 4

    Bereid de radijzen. Spoel de radijzen en verwijder de worteltjes. Snij de radijzen in fijne reepjes. Maak het chilipepertje schoon en snipper fijn zonder de zaadjes. Meng de olijfolie door de radijsjes en de chili. Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat cayennepeper.

  5. 5

    Mix de soep en kruid met peper en zout. Werk de soep af met de radijsjesmengeling en de overige blaadjes waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Waterkerssoep met pittige radijsjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!