• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Homemade kippennuggets met cappellini

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Knapperige kip met heerlijke cappellini, een absolute topper!

bereiding
  1. 1

    Snipper het sjalotje en knoflook fijn. Fruit het in wat olijfolie. Voeg de passata en de tomatenpuree toe. Kruid met peper en zout, cayennepeper en 1 el bladpeterselie. Laat 15 minuten garen onder deksel. Halveer ondertussen de kerstomaatje. Voeg ze met de room toe aan de saus.

  2. 2

    Doe de bloem in een diep bord. Meng het paneermeel met de geraspte kaas in een kom of ander bord. Klop de eieren luchtig in een andere kom, kruid met peper en zout. Snijd de kippenfilet in gelijke repen.

  3. 3

    Wentel ze eerst door de bloem, het ei en dan door het paneermeel. Werk zo alle kippenreepjes op. Kook ondertussen de capellini beetgaar in kokend gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de capellini door en zeef, spoel met vers water en laat uitlekken.

  4. 4

    Bak ze in de helft boter en de helft olie kort aan beide kanten. Houd ze eventueel warm in de oven tot alle kalfslapjes gebakken zijn, ze kunnen waarschijnlijk niet allemaal in één pan.

  5. 5

    Meng de romige kerstomatensaus door de capellini. Serveer met de gebakken kippennugets en wat rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snipper het sjalotje en knoflook fijn. Fruit het in wat olijfolie. Voeg de passata en de tomatenpuree toe. Kruid met peper en zout, cayennepeper en 1 el bladpeterselie. Laat 15 minuten garen onder deksel. Halveer ondertussen de kerstomaatje. Voeg ze met de room toe aan de saus.

  2. 2

    Doe de bloem in een diep bord. Meng het paneermeel met de geraspte kaas in een kom of ander bord. Klop de eieren luchtig in een andere kom, kruid met peper en zout. Snijd de kippenfilet in gelijke repen.

  3. 3

    Wentel ze eerst door de bloem, het ei en dan door het paneermeel. Werk zo alle kippenreepjes op. Kook ondertussen de capellini beetgaar in kokend gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de capellini door en zeef, spoel met vers water en laat uitlekken.

  4. 4

    Bak ze in de helft boter en de helft olie kort aan beide kanten. Houd ze eventueel warm in de oven tot alle kalfslapjes gebakken zijn, ze kunnen waarschijnlijk niet allemaal in één pan.

  5. 5

    Meng de romige kerstomatensaus door de capellini. Serveer met de gebakken kippennugets en wat rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.