Recept

Ravioli met gehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Helemaal homemade

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de ham in blokjes. Snipper de sjalotten. Dompel de tomaten onder in kokend water. Ontvel, ontpit en snij ze in blokjes. Plet de knoflook.

  2. Deeg

  3. 2

    Kneed de bloem met de eieren, 1 el olie en een snuifje zout tot een soepel deeg. Voeg eventueel wat water toe. Vorm een bal van het deeg en laat afgedekt 30 minuten rusten.

  4. 3

    Fruit 1 gesnipperde sjalot glazig. Voeg de hamblokjes toe en bak even mee. Laat lichtjes afkoelen. Meng het gehakt met het paneermeel, de parmezaan en de eidooier. Roer er de ham, de sjalotjes, peper en zout door.

  5. 4

    Rol het deeg dun uit, of draai het in de pastamachine tot vellen van 2 mm dik. Maak twee vellen die even groot zijn. Snij uit één vel vierkantjes van zo’n 5 cm. Lepel wat vulling op elk vierkantje. Dek af met vel twee en druk de randen goed aan. Ga met de vingers rond de vulling en druk aan. Snij met een scherp mes de ravioli uit. Laat even drogen.

  6. 5

    Kook de ravioli 4 à 5 min. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken.

  7. 6

    Fruit 1 gesnipperde sjalot glazig in 2 el olijfolie. Voeg de tomaten toe en laat even sudderen. Breng op smaak met suiker, zout en citroensap. Fruit de geplette knoflook met de peterselieblaadjes in de rest van de olijfolie. Bak de ravioli nog even mee en dien op met de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ravioli met gehakt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!