Recept

Knoflookpatatjes met spek, cheddar en lente-ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: “Ik maak altijd meer dan genoeg dressing, want die wordt achteraf met veel smaak opgelepeld.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de krieltjes, maar laat de schil eraan. Snij de krieltjes overlangs doormidden en kook ze 10 minuten in gezouten water. Giet af.

  2. 2

    Snij het spek in stukjes en bak ze kort in een pan zonder vetstof. Pel en snipper de sjalot. Doe bij het spek.

  3. 3

    Meng de krieltjes met de spekjes en de sjalot. Leg alles in een ovenschotel en strooi er de cheddar over. Gaar 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Maak de dressing. Meng de mayonaise met de zure room. Voeg de knoflook, het citroensap, de peterselie, de bieslook en het uienpoeder toe en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze fijn. Spoel de dille en hak fijn. Haal de schotel uit de oven, lepel er wat van de dressing over en werk af met de fijngesnipperde lente-ui en de dille. Serveer er de rest van de dressing apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Knoflookpatatjes met spek, cheddar en lente-ui

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!